Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

38 . Η πορεία προς τον οικισμό του κάμπου Περπάτησε και την επόμενη μέρα, επισκέφτηκε διάφορους μικρούς οικισμούς που ήταν στο δρόμο του .Την νύχτα την πέρασε κάτω από τ' άστρα, προστατευμένος μέσα στην εσοχή ενός βράχου.  Μακριά στον οικισμό, έβλεπε το αδύναμο φως από τις φωτιές που άναβαν το βράδυ. Την άλλη μέρα θα έφτανε εκεί.
   Πριν ακόμη φανεί ο ήλιος, πήρε το μονοπάτι του καινούργιου  προορισμού του. Φτάνοντας στα πρώτα χωράφια άκουσε έντονο βουητό και κατάλαβε ότι κάπου εκεί γύρω θα υπήρχε μελίσσι. Πράγματι, σε μια άκρη στην πλαγιά, πρόσεξε τα καλάθια τους και  τις μέλισσες να πετούν γύρω . Προσεκτικά, για να μην τις ενοχλήσει, άλλαξε  την πορεία του και μετά από λίγο έφτασε  στα πρώτα σπίτια. Έμαθε που ήταν τα εργαστήρια του μεταλλοτέχνη και του κεραμίστα και προχώρησε για να τους βρει. Γνώριζαν για την παρουσία του στο νησί και τον περίμεναν. Όταν έφτασε, βρήκε τους τεχνίτες να πλάθουν ένα μεγάλο κομμάτι πηλό, ανακατεμένο με λεπτά ξερά χόρτα και τριμμένα κάρβουνα.
   Άφησαν αυτοί για λίγο τη δουλειά και πήγαν να τον χαιρετίσουν. Μετά από σύντομη συζήτηση ξαναγύρισαν στον πηλό γιατί δεν έπρεπε να τους στεγνώσει. Όση ώρα δούλευαν του εξηγούσαν τη δουλειά που έκαναν.
  Ετοίμαζαν τον πηλό για να φτιάξουν καλούπια που θα χύτευαν μέσα τους άργυρο ,για να δημιουργήσουν κοσμήματα..
           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου